Veelgestelde vragen


HOE lang ZAL DE TESTVERSIE Van USITOO duren?

De testversie van Usitoo in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest begint al in januari 2018 en zal waarschijnlijk 3 maanden duren.


ALS U NIET in BRUSSEL WOONT, WAT DAN ?

Nog een beetje geduld ;-) Na de testperiode in Brussel, zullen we de uitbreiding van onze services lanceren in de rest van België. Maar aarzel niet om het ons te laten weten indien u Usitoo bij u in de buurt wil! Wij houden uw gegevens bij in onze database en zullen u ten gepaste tijden terug contacteren.


USITOO, WAARVOOR DIENT HET?

 

Binnen een gemeenschap van leden en via een online platform (bibliotheek) is Usitoo dé oplossing voor het delen van voorwerpen met een beperkte gebruiksfrequentie (minder dan 10 keer/jaar). De leden van de gemeenschap kunnen ook fungeren als depot voor het ontlenen van de objecten, de "Usi-depots". De doelstelling is om terug te keren naar een economie van functionaliteit door voorrang te geven aan het gebruik (en niet aan het bezit), alsook het aannemen van een verbruiksattitude die duurzamer en bewuster is op gebied van economie en milieu. 


USITOO, WAT BETEKENT HET ?

Usitoo komt van de Engelse woorden "Use It Too!". “Gebruik het ook” om de nadruk te leggen op het gebruiken en delen, eerder dan op het bezitten.


Waar komen de voorwerpen van Usitoo vandaan?

Dankzij ons uitwisselingssysteem (meer info hier) zijn 90% van onze voorwerpen die voor bruikleen beschikbaar zijn, uit de tweede hand. Uiteraard worden ze door ons gecontroleerd voordat ze online gaan om er zeker van te zijn dat ze in goede staat zijn en ze perfect werken.


HEB GEEN ARTIKELEN TE LEEN. KAN IK NOG MEEDOEN ?

Natuurlijk ! U kunt zich inschrijven als Usiteur, net als de anderen, door een maandelijks abonnement te nemen. Het forfaitair bedrag dat u betaalt wordt omgezet in punten die u in staat stellen om de voorwerpen die u wenst, te ontlenen. Meer info hier


MOET IK DE VOORWERPEN, NA GEBRUIK, PROPER TERUGBEZORGEN ?

Er wordt gevraagd dat de voorwerpen even proper zijn bij teruggave dan bij ontvangst.


KAN IK EEN VOORWERP BESTELLEN VOOR DE DAG ZELF? OF VOOR DE VOLGENDE DAG?

Logistiek gezien is het niet mogelijk om online te bestellen als u dezelfde dag nog een levering in een usi-relay wilt maar als u naar ons dépôt,Birminghamstraat 102  te Anderlecht komt, kan u de geleende voorwerpen onmiddellijk meenemen (van maandag tot vrijdag van 9u tot 18u. ’S zaterdags op afspraak). Indien u een voorwerp bestelt voor levering in een usi-relay de volgende dag, gelieve dit dan vóór 15u te doen. Zo niet en nog steeds om logistieke redenen kunnen we u niet verzekeren dat wij op tijd kunnen leveren.


WAAR BEVINDEN ZICH DE USI-DEPOTS ?

Bij u in de buurt ! We geven de mogelijkheid aan alle Usiteurs om een depot te openen. We hebben ook partnerschappen met winkels voor nog meer nabijheid.


HEBBEN DE USITOO-PUNTEN EEN VERVALDATUM?

Nee, Usitoo-punten vervallen niet... U houdt ze zo lang als nodig.


ZIJN DE USITOO-PUNTEN UITWISSELBAAR?

Ze behoren U toe en dus kan u ze geven aan wie u wil, wanneer u wil.


WAT TE DOEN ALS ik geen USITOO-PUNTEN MEER HEB?

Ideale oplossing : ons een aantal items verkopen om uw account terug aan te vullen. Indien u een fervente aanhanger bent van het motto "less is more" (minder is meer), kunt u ook punten aankopen (1 € = 1 punt).


KAN HET SALDO USITOO- PUNTEN NEGATIEF ZIJN?

Neen. Helaas is dit niet mogelijk ;-)


HOE OBJECTEN ONTLENEN DIE TE GROOT OF TE TALRIJK ZIJN OM OPGEHAALD TE WORDEN BIJ EEN USI-DEPOT ?

Geen zorgen, Usitoo heeft aan alles gedacht ! Wij leveren bij u thuis, op de dagen en uren van uw keuze. Echter, mirakels bestaan niet, dit is een te betalen service ;-). Om de eenvoud van de transactie te handhaven, kan u tickets bestellen voor levering of afhaling aan huis.


WAT KAN ik DOEN met mijn
objecten DIE ik Niet MEER
GEBRUIK?

U kan deze ons geven (indien u gul bent) of ons verkopen (als u lid wil worden van Usitoo). In dit geval kopen wij de objecten aan, aan maximum 70% van hun nieuwwaarde, in Usitoo-Punten, via deze link


HOE ONS OBJECTEN GEVEN OF VERKOPEN?

Door het invullen van het formulier via deze link. Indien minder dan 10 objecten, dan kan u ze naar ons magazijn "Recy-k" brengen, Birminghamstraat 102 te Anderlecht. (dit is dé gelegenheid om kennis te maken bij een tasje koffie :-) ) en als u een aanval van opruimwoede hebt en het zijn meer dan 10 objecten, dan komen wij tot bij u. Aarzel niet om u te groeperen met uw buren !


KAN IK EEN USITOO-ACCOUNT AANMAKEN MET MEERDERE PERSONEN?

Ja, dat is geen enkel probleem. Maar de persoon die het account heeft aangemaakt, is verantwoordelijk voor de acties van
vrienden/buren/collega's.